Når mødre står sammen

Nogen gange er der noget, der bare er så fantastisk, at man næsten ikke kan forstå, det er rigtigt. Og nogen gange er det lidt uventet, hvor meget man kan få ud af noget, man slet ikke havde SÅ store forventninger til. 

Jeg taler om et onlinefællesskab af den helt særlige slags. Man taler så meget om, hvor upersonlig hele onlineverden er, ar det er overfladisk og ikke kan sammenlignes med offline venskaber. Tillad mig at modbevise dette. Jeg er nemlig velsignet med en online mødregruppe med intet mindre end 224 andre skønne, skønne kvinder. 

Inden for det sidste døgns tid, har de præsteret mere end jeg overhovedet troet var muligt. Det vender vi lige tilbage til, for vil gerne aller først fortælle om hvor meget de hver især giver mig i min hverdag.

Jeg blev medlem af gruppen, som i øvrigt er en hemmelig Facebookgruppe, i august 2013, jeg var et par måneder henne i min graviditet med Emma, og meldte mig ind, fordi så havde jeg et sted og spørge om stort og småt. Jeg kendte ingen af de andre, så derfor var det jo også et sted, hvor jeg kunne være lidt anonym, og glæde mig over, at andre stillede de lidt dumme spørgsmål, som jeg ikke selv kunne få mig til at stille. 

Ret hurtigt udviklede det sig dog til meget mere end det. Det er nu et sted, hvor vi græder med hinanden, griner med hinanden, hjælper hinanden, deler stort og småt. Kort sagt så har jeg nu 224 nye veninder. Jeg kender dem ikke personligt, har kun mødt en enkelt eller to i virkeligheden. De kommer fra alle egne af landet, et par stykker bor endda uden for landets grænser, de er fra alle samfundslag og i alle aldersgrupper (altså i den fødedygtige alder). Noget har vi dog tilfælles, vi havde alle termin i marts 2014, så vi har de dejligste jævnaldrende unger. 

Jeg føler virkelig, jeg kender disse kvinder, og hvor ville jeg gerne give dem alle sammen et kæmpe kram. For de har betydet så meget for mig de sidste to år, de har hjulpet mig gang på gang, lyttet når jeg har haft brug for at snakke, trøstet når jeg har været ked af det og jublet sammen med mig. De er der bare hele tiden. 

Og hør nu her, i går er der en der forslår, at vi samlet skal give et bidrag til knæk cancer, for kræft er desværre også en del af vores ellers dejlige gruppe. Opbakningen er der med det samme, og her godt et døgn senere kan vi nu sende 10.000 kr af sted til den gode sag. 

Det viser bare, hvor meget man kan, når man står sammen. Tak tøser, I er for vilde, og jeg elsker jer sgu.

Der er også et par andre bloggere i gruppen, og jeg er ikke ene om min fascination af fællesskabet. Læs mere her.

1 Comment

  1. Pingback: Mødregrupper | Mor med Smerter

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *