Et familieportræt

Jeg må simpelthen vise jer det her billede. Det er et samlet familieportræt af hele min fars familie fotograferet i efteråret 1983 (tror jeg).

Billedet her har altid hængt i mine bedsteforældres hjem. Det var vist nok en julegave fra resten af familien, og derfor er de selvfølgelig heller ikke selv med på billedet.

De fleste i familien er vist enige om, at det er et forfærdeligt billede. Men jeg synes simpelthen billedet rummer så meget. Bare det at få hele familien trommet sammen, må have været noget af en bedrift. Der er også noget særligt over, at det her viser alle børn, svigerbørn og børnebørn. Der er nemlig ikke kommet flere børnebørn til klanen siden.

I hele min barndom så var det dem her (plus mine bedsteforældre selvfølgelig) der var indbegrebet af MIN familie. Siden er der kommet et hav af oldebørn til, hvor Emma er den mindste af slagsen og snart kommer første tipoldebarn til verden. Alt det bliver jeg mindet om, når jeg ser på det her spøjse billede. Det er da fantastisk.

Nu hvor begge mine bedsteforældre ikke er her mere, så er det min søster, der har fået æren af at have billedet hængende. Jeg er faktisk lidt misundelig.

(Jeg skylder vist at sige, at jeg altså også har en stor familie på min mors side, som betyder præcist lige så meget, men de er jo af gode grunde ikke med på billedet).

Har I også halvkiksede familieportrætter, der alligevel fanger hele essensen af familie?

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *